Advertisement
UKR.NET новини +38 (044) 392-03-02 reklama@ukr.net
UKR.NET

LogicPower та енергозберігаючі інновації. Як забезпечити автономне електропостачання та значно знизити витрати на опалення?

20 ноя в 16:24

Як забезпечити в будинку автономне електропостачання, зменшити платіжки за опалення й повернути 70% витрат на обладнання? Розповідають  технічні експерти компанії LogicPower - провідного українського бренда енергосилового обладнання.

Що таке енергомодернізація багатоквартирного будинку?

Це комплекс заходів, спрямованих на покращення енергоефективності та зменшення енергоспоживання в будівлі. Це може охоплювати ряд технічних, конструкційних та інженерних заходів, які спрямовані на зменшення витрат енергії для:

  • освітлення;
  • опалювання або кондиціонування повітря;
  • гарячого водопостачання;
  • та інших потреб будинку.

Використання відновлюваних джерел енергії, таких як сонячні батареї або теплові насоси сприяє:

  • забезпеченню автономії у використанні електроживлення;
  • економії енергоресурсів та зменшенню комірних на 30-50%;
  • зниженню викидів CO2 та сучасним стандартам екологічної ефективності;
  • покращенню комфорту для мешканців та підвищенню вартості нерухомості.

Альтернативна енергетика: як сонячні панелі, посилюють енергоефективність вашого будинку?

сонячні панелі.jpg (464 KB)

Встановлення сонячних панелей у багатоквартирному будинку є раціональним рішенням, бо:

  1. Ви оптимізуєте використання простору.

Сонячні панелі можна встановлювати на покрівлі, фасадах або інших місцях, які раніше могли залишатися невикористаними. Це дозволяє  забезпечити власне виробництво енергії безпосередньо  у невикористаних або малопридатних для інших цілей місцях.

Встановлення сонячних панелей на даху чи фасаді не вимагає створення додаткових споруд або зайняття корисного простору, що робить цей спосіб виробництва енергії ефективним та практичним.

  1. Забезпечуєте безперебійне живлення електричного обладнання будинку за будь-яких умов.

Завдяки сонячним панелям ви можете зменшити або навіть повністю уникнути покупки додаткової електроенергії від постачальників енергії.

Інвертори з МРРТ контролером дозволяють оптимізувати виробництво електроенергії з сонячних панелей, враховуючи зміни напрямку сонячного світла.

Акумуляторні батареї дозволяють зберігати надлишкову електроенергію, що виробляється сонячними панелями, для використання в періоди зниженої сонячної активності або під час пікового навантаження.

  1. Зменшуєте витрати на комунальні послуги.

Генерація власної електроенергії дозволяє мешканцям будинку зменшити витрати на комунальні послуги, зокрема на гаряче водопостачання, опалення, використання побутових приладів  та освітлення, що є вигідним для всіх мешканців будинку.

Теплові насоси:як забезпечити опалювання, кондиціонування та гаряче водопостачання за допомогою  одного приладу?

тепловий насос.jpg (269 KB)

Теплові насоси повітря-вода є високоефективними системами, які можуть забезпечити опалення, кондиціонування та гаряче водопостачання для будинку за допомогою одного пристрою.

Основний принцип роботи полягає у використанні повітря з навколишнього середовища як основного джерела тепла. Теплова енергія, отримана в результаті процесу компресії та конденсації, розподіляється по системі опалення, яка може включати радіатори, фанкойли, тепле підлогове покриття, конвектори тощо.

ТОР 3 переваг використання теплового насоса:

  1. Економічність. Теплові насоси споживають на 30-40% менше електроенергії, ніж традиційні системи опалення та охолодження.
  2. Зонування. Теплові насоси можуть забезпечувати індивідуальний контроль температури у кожній квартирі, дозволяючи мешканцям встановлювати бажаний рівень комфорту.
  3. Довговічність. Системи теплових насосів відомі своєю міцністю та тривалим терміном служби при правильному обслуговуванні.

Вибір системи теплового насоса для багатоквартирного будинку залежить від таких факторів, як розмір будівлі, планування, клімат і бюджетні обмеження.

Для визначення найбільш відповідного рішення щодо теплового насоса для конкретного багатоквартирного будинку необхідно виконати теплотехнічні розрахунки та підготувати проєктне рішення.

Як отримати гранд на енергомодернізацію в межах програми енергозбереження 70/30?

Звісно, щоб зробити проєкт, купити, встановити та налаштувати обладнання, потрібні гроші.

Але, якщо ви зацікавлені у покращенні власного життя за допомогою енергозберігаючих технологій, рекомендуємо скористатися програмою 70/30.  Це конкурс, участь в якому допоможе отримати співфінансування енергоефективності в житлових будинках ОСББ та ЖБК на умовах 70% оплати з міського бюджету, 30% оплати коштом ОСББ/ЖБК. За проведення даного конкурсу відповідає Департамент житлово-комунальної інфраструктури вашого міста.

Детальніше, чи діє програма у вашому місті та які документи необхідно надати для участі, можна подивитися на офіційному сайті держадміністрації, або звернувшись до відповідного департаменту.

Обреріть заходи, що будуть виконуватися коштом ОСББ/ЖБК та міськадміністрацією. ВАЖЛИВО! Підрядника на виконання робіт та постачальника обладнання обирає ОСББ.

Зробіть проєкт та техніко-економічне обґрунтування щодо запланованих робіт

Проведіть збори ОСББ й прийміть рішення про участь у конкурсі, зафіксоване протоколом зборів.

Зберіть й надайте до департаменту необхідний пакет документів.

Пам'ятайте, що вживаючи заходи щодо енергоефективності - ви допомагаєте державі подолати енергетичну кризу.

Фахівці компанії LogicPower готові допомогти ОСББ обрати найефективніше обладнання для зміцнення енергетичної незалежності мешканців вашого будинку.

 Ukr.net

Все материалы в рубрике Новости компаний публикуются на правах рекламы