Advertisement
UKR.NET новини +38 (044) 392-03-02 reklama@ukr.net
UKR.NET

Франція допоможе Україні з відбудовою залізничної інфраструктури

2022 грд

«Укрзалізниця» підписала прямий договір з французькою компанією Saarstahl Rail (колишня British Steel France Rail) на поставку 20 000 тонн рейок на суму 37,6 млн євро. Про це повідомляється на сайті української юридичної компанії Robinson Patman, яка стала консультантом «Укрзалізниці» та Saarstahl Rail у цьому проекті.

 Поставку рейок профінансує уряд Франції, який надасть Україні пільговий кредит на суму до 37,6 млн євро. 13 грудня у Парижі Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Міністр економіки, фінансів та промислового і цифрового суверенітету Франції Брюно Ле Мер підписали відповідну Міжурядову угоду.

 Згідно з контрактом, Saarstahl Rail зобов’язалась виготовити та поставити для «Укрзалізниці» 20 000 тонн рейок. Нові рейки допоможуть відновити залізничну інфраструктуру України, яка сильно постраждала під час війни. Перші поставки заплановані на початок 2023 року.

 «Укрзалізниця» домовилась про поставки з Saarstahl Rail через те, що основний український виробник залізничних рейок – завод «Азовсталь» – знаходиться у Маріуполі, і був фактично знищений через військові дії.

 В рамках цієї угоди юристи Robinson Patman консультували український Уряд, зокрема, Міністерство фінансів та Міністерство інфраструктури, щодо фінансових та юридичних аспектів кредитування.

IMG_5235.JPG (168 KB)

 Фахівці компанії супроводжували Saarstahl та «Укрзалізницю» на всіх етапах проєкту: від сертифікації в Україні французьких залізничних рейок до підготовки та погодження проєкту контракту на поставку, а також щодо фінансових аспектів та тексту міжурядової угоди.

 «Ми дуже раді допомогти «Укрзалізниці» в реалізації її зусиль по відновленню залізничної інфраструктури України. Saarstahl – один із провідних європейських виробників рейок, і цей контракт є важливою віхою, адже це перший подібний проект для України. Переконаний, що поставка рейок допоможе у відбудові залізничної інфраструктури України», – зазначив керуючий партнер Robinson Patman Дмитро Відсота.

 Завод Saarstahl Rail (Франція) спеціалізується на виготовленні рейок вже понад 125 років. Щорічне виробництво складає понад 300 000 тонн. Підприємство входить до складу німецької металургійної групи Saarstahl.

Джерело: ukr.net

Всі матеріали в рубриці Новини компаній публікуються на правах реклами