Advertisement
UKR.NET новини +38 (044) 392-03-02 reklama@ukr.net
UKR.NET

Навчать та забезпечать дронами 100 аеророзвідниць: підсумки проєкту мережі магазинів EVA та фонду Dignitas

26 грд о 13:34

Майже 700 тисяч покупців мережі магазинів EVA долучилися до підтримки жінок-військових у межах проєкту «На захисті краси України». 

Цей проєкт EVA реалізувала разом із благодійним фондом Dignitas. Ініціатива передбачала збір 8 мільйонів гривень на навчання та забезпечення дронами 100 аеророзвідниць Збройних Сил України.

І зібрати ці кошти вдалося здебільшого завдяки клієнтам та клієнткам EVA. Оплачуючи покупки на касі, вони могли додати до чека будь-яку суму він 1 грн. EVA переказала зібрані кошти фонду Dignitas, що спрямовував їх на підготовку операторок дронів.

Задачею проєкту було показати різноманітність професій у ЗСУ, дати більше можливостей жінкам для розвитку та самореалізації в армії, а також підсилити обороноздатність країни.

Перші 16 курсанток вже завершили навчання, що тривало 33 дні. За цей час вони опанували управління безпілотниками та засвоїли багато суміжних знань, необхідних для операторок FPV-дронів. Зокрема, вчилися азів тактичної медицини та мінної безпеки.

Ще шість військовослужбовиць завершують курс та скоро повернуться на позиції, де зможуть застосувати нові навички, 29 дівчат – іще вчаться. Набір до наступних груп з підготовки аеророзвідниць триває.

Детальніше про аеророзвідку, підготовку захисниць та їхні історії – у спецпроєкті КРАСА І БОЙОВІ ДРОНИ видання Liga.net.



Джерело: Ukr.net



Всі матеріали в рубриці Новини компаній публікуються на правах реклами