У США східну пуму виключили зі списку диких тварин, що перебувають під загрозою зникнення, та визнали вимерлою.
Розпорядження опубліковано в Федеральному регістрі щоденного журналу уряду США, – передає УНІАН.
Згідно з документом, за хижаком спостерігали з 1938 року, і на даний момент немає доказів існування де-небудь непоміченою популяції або поодиноких представників цього підвиду.
Східна пума – підвид пуми (гірського лева). Водилася на північному сході США і південно-сході Канади.