Одеса

На Одещині мешкає найвразливіший серед хижаків

13 бер•Волнорез

На Одещині мешкає найвразливіший серед хижаків — борсук.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє Іван Русєв.

Борсука можна часто зустріти на півдні Одещини в НПП «Тузлівські лимани». «Борсук не любить світлу пору доби. Починає виходити з нори в сутінках і майже всю ніч мандрує маршрутами парку. Він є і найбільшим представником кунячих фауни Тузлівських лиманів. Зовні він дуже відрізняється від своїх витончених гнучких родичів. Ноги короткі й кривуваті, з довгими пазурами, пристосованими для риття ґрунту. В нашому нацпарку борсук воліє селитися в місцевості пересіченій барханами з піску і мушлі та негустим чагарником», — розповідає вчений. Борсук — чудовий грабар. Його нора являє собою систему складних ходів і має іноді до 10 входів. Гніздова камера розміщується на глибині біля двох, а то і більше метрів.

Харчується борсук молюсками, комахами, дрібними хребетними, рибою, стеблами та коренями рослин, ягодами й грибами.

Лиман

Читайте ще