Їжаки занесені до категорії "під загрозою" у Червоному списку Міжнародного союзу охорони природи (IUCN). Адже їхня чисельність зменшилася щонайменше на 30% за останнє десятиліття на більшій частині їхнього ареалу. Про це 28 жовтня написала "The Guardian".
Популяція їжаків значно скоротилася через зіткнення з автомобілями й недоглянуті сади, ідеться в матеріалі.
Окрім того, на їх чисельності негативно позначається використання пестицидів, які часто застосовують аграрії та садівники. Хімікати знищують комах, котрими харчуються їжаки, і можуть спричиняти отруєння тварин.
Товариство захисту ссавців закликає людей дбати про їжаків, створюючи в садах сприятливі умови для збереження дикої природи.
Наприклад, не використовувати пестицидів, залишати невеликі проміжки в огорожах, щоб полегшити пересування тварин, і виготовляти дерев'яні будиночки для них.
За інформацією видання, у Великобританії кожен четвертий вид ссавців перебуває під загрозою зникнення, чисельність багатьох видів зменшується.