У колонії пінгвінів на сході Антарктики загинули від голоду всі пташенята, крім двох. Експерти назвали нинішній сезон розмноження катастрофічним.А у 2015 році в цих же краях не вижило жодне пташеня. Захисники природи закликають вжити негайних заходiв для захисту колонії, що налічує 36 тисяч особин. Що ж сталося з цими милими птахами?"Причиною цього став незвично великий обсяг криги, через що дорослим пінгвінам доводилося відпливати в пошуках поживи далі, ніж зазвичай, - пояснив Сергій Безродний, зоопсихолог. – Отож малята занадто довго лишалися без їжі.Пінгвіни Аделі - птахи, що живуть найдалі на південь у світі. Їх знаходять уздовж узбережжя Антарктиди. Сезон розмноження триває від жовтня до лютого. Пінгвіни зазвичай відкладають два яйця у гніздах із каміння. Батьки висиджують їх по черзі. Дорослі особини можуть подорожувати в пошуках їжі на відстань 50 - 120 км. Зловлене вони приносять пташенятам у дзьобах. Але коли ця відстань зростає, то малі пінгвінята можуть просто померти від голоду...А уся причина - в глобальному потеплінні, сумним символом якого ризикують стати тепер вже не лише білі ведмеді, а й пінгвіни Аделі".Ірина КОНТОРСЬКИХ, Експрес
Читайте ще
12 лис
12 лис