Месенджер Viber на другому місці після WhatsApp за кількістю користувачів. Майже у кожного стоять саме ці два месенджера. Але далеко не всі користуються чудовими функціями всередині Viber. У цій статті розповімо про найбільш корисні та цікаві.
Якщо ви самі не користуєтеся цим месенджером, то розкажіть про функції своїм батькам / бабусям і дідусям. Їм це точно буде корисно. Або ж можете налаштувати їм самі.
Приховування особистих чатів
Функція корисна, коли у вас в месенджері листування з кимось особистого характеру, а телефон може подивитися хтось інший / дружина / чоловік. Для того, щоб приховати чат від сторонніх очей зробіть наступні дії: Тапніть на потрібний діалог і почекайте
У меню натисніть «Приховати»
Введіть пін-код для блокування цього чату Після цього ви зможете знайти цей чат тільки через пошук, для доступу доведеться ввести пін-код.
Ховаємо фото профілю
Особливо актуально проти різних шахраїв, які можуть пробити ваш номер через пошук і побачити як ви виглядаєте. Я б взагалі не радив користуватися реальними фото, але багато хто саме так і робить, тому функція буде досить корисна.
Натисніть «Ще» , потім «Налаштування» , потім «Конфіденційність»
Вимкніть функцію «Показувати моє фото» Після цього вашу аватарку бачитимуть лише ваші контакти і додані друзі.
Вбудований перекладач
Ця функція буде корисна, якщо ви не знаєте мову співрозмовника або іноземного чату. Переклад відбувається за допомогою Google Translate. Переклад виходить цілком точний і адекватний. Можна користуватися. Натисніть на повідомлення, яке потрібно перевести
У меню натисніть «Перевести» Щоб змінити мову перекладу, зайдіть в «Ще» – «Налаштування» – «Виклики та повідомлення» – «Переклад повідомлень» і виберіть потрібну мову. Відключаємо автозберігання
Ця функція буде дуже корисна тим, у кого мало пам’яті в смартфоні. Так як Viber автоматично зберігає будь-які переглянуті мултимедіафайли на вашому пристрої. Тому щоб не захаращувати пам’ять – відключаємо це налаштування. Зайдіть в налаштування «Ще» – «Налаштування» – «Дані та мультимедіа»
Вимкніть функцію «Зберегти в галерею» Якщо вам знадобиться якийсь певний файл саме на пристрої, ви зможете просто його завантажити окремо.
Стаємо невидимкою
Для цього є два налаштування. Для початку потрібно прибрати відображення вашого статусу: Заходимо в «Ще» – «Налаштування» – «Конфіденційність»
Відключаємо відображення «В мережі» Після цього відключаємо функцію переглянутих повідомлень: Заходимо в «Ще» – «Налаштування» – «Конфіденційність»
Відключаємо відображення «Переглянуто» Тепер ви зможете легко читати будь-які повідомлення непомітно і вас не буде в мережі. Але є один мінус – ви теж не будете бачити в мережі своїх друзів і позначку про прочитання ваших повідомлень.