Технології

Google випадково відправила особисті відео користувачів стороннім

4 лют•TechnoPortal

Компанія попередила, що у деяких користувачів сервісу для зберігання фото і відео Google Photo в архівах можуть пропасти особисті файли і з’явитися чужі. Йдеться про помилку функції «Архів», яка дозволяє вивантажити всі свої фотографії та відео з хмари Google Photo. Ті, хто виконував архівацію файлів в період з 21 по 25 листопада 2019 року, могли отримати порожній архів або виявити у себе сторонні відео. Google попередила через поштову розсилку всіх користувачів сервісу, яких це могло торкнутися. В якості міри безпеки пропонують видалити старий архів, зроблений в листопаді, і виконати цю операцію заново. Компанія вже виправила цю помилку, вона не повториться в майбутньому, але у деяких користувачів все ще могли залишитися чужі відео. На це звернув увагу один з користувачів сервісу, якому прийшов лист з попередженням: Whoa, what? @googlephotos? pic.twitter.com/2cZsABz1xb

— Jon Oberheide (@jonoberheide) February 4, 2020   Спочатку функція «Архів» в Google Photo створювалася з метою безпеки користувачів – для тих, хто більше не хоче зберігати свої фотографії та відео в хмарному сервісі.

Однією кнопкою можна вивантажити всі файли з хмари в одному архіві і зберегти на комп’ютері.

Читайте ще